Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lysbakken ber Horne ignorere Hagen

SV-leder Audun Lysbakken beskriver Carl I. Hagens nyeste integreringsforslag som «desperat» og advarer barneminister Solveig Horne mot å ta Hagen på alvor.

ADVARER: SV-leder Audun Lysbakken (bildet) mener Carl I. Hagens nyeste integreringsforslag er desperat. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
ADVARER: SV-leder Audun Lysbakken (bildet) mener Carl I. Hagens nyeste integreringsforslag er desperat. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagens forslag om integreringsetat og norskplikt i hjemmet har vakt sterke reaksjoner, men fått støtte fra Frp-nestleder Per Sandberg og barne-, likestilling- og integreringsminister Solveig Horne fra samme parti.

SV-leder Audun Lysbakken deler ikke entusiasmen.

- Dette er Frp på sitt mest desperate. Det er tydelig at de prøver å skape et inntrykk av at Frp er de eneste som bryr seg om at barn lærer norsk. Faktum er at mange av tiltakene Carl I. Hagen foreslår, driver stat og kommune med i dag. Det de ikke driver med, og ikke bør drive med, er å tvinge barn til å se Fantorangen, sier Lysbakken til Dagsavisen.

Nestleder i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre Andreas Halse (Ap) mener det er viktigere å styrke de etatene som allerede jobber for bedre integrering, enn å opprette en ny etat, slik Hagen foreslår.

- Det som virker, er bedre kvalitet i barnehagen: Flere ansatte, som også kan bedre rekrutteringen til barnehagene. Det vi ser er at når de som jobber i barnehagen oppnår dialog med foreldrene om hva barnehagen er, så ønsker foreldrene at barna skal gå i barnehagen. Derfor synes jeg det er ganske sentralt i denne debatten at Frp har stemt ned alle forslag om å styrke barnehagene lokalt, sier Halse.

(NTB)

Hele Norges coronakart