Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lysbakken blir parlamentarisk leder i SV

Men utelukker ikke statsrådspost.

VALGT: SVs stortingsgruppe har valgt nestleder Audun Lysbakken (t.h.) til parlamentarisk leder i SV.  FOTO: SCANPIX
VALGT: SVs stortingsgruppe har valgt nestleder Audun Lysbakken (t.h.) til parlamentarisk leder i SV. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): I dag ble Audun Lysbakken valgt til parlamentariske leder for SV.

- Jeg har fått drømmejobben, sier han til Dagbladet.

Kan bli omrokkeringer
Overfor Dagbladet påpeker SV-nestlederen at valget ikke er tatt i samsvar med en ny omrokkering av statsråder i regjeringen.

- I utgangspunktet er jeg på Stortinget. Vi har bestemt oss for å legge stortingskabalen nå, selv om ikke alt er klart i forhold til regjeringen. Men eventuelle endringer i regjeringen kan selvsagt få konsekvenser for gruppa, også for meg, sier han til Dagbladet.

Inntil nylig har særlig kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vært en aktuell kandidat til vervet som parlamentarisk leder.

Kronprinser i partiet
Både Lysbakken og Solhjell er blant de mest aktuelle kandidatene til å ta over som partileder når Kristin Halvorsen gir seg. Solhjell har ingen parlamentarisk erfaring og er for første gang valgt inn på Stortinget.

Det er også blitt spekulert i at Lysbakken kunne bli enten en ny miljøvernminister eller barne- og likestillingsminister i regjeringene. I 2005 falt Lysbakken ut av Stortinget etter å ha sittet fire år i finanskomiteen.

SV-leder på Stortinget
Nå blir det altså Lysbakken som skal lede SV-gruppen på Stortinget.

- Nå starter arbeidet med å gjennomføre den rødgrønne politikken vi er blitt enig om i Soria Moria 2. Den legger opp til en ambisiøs miljø- og klimapolitikk og er et godt grunnlag for å jobbe fram gode, konkrete miljøtiltak, sier Lysbakken til NTB og legger til:

- Det blir også viktig å følge opp målet om å utjevne lønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Her fikk vi et godt grunnlag i den nye regjeringsplattformen, men dette krever mobilisering og hardt arbeid i tiden framover, sier den nyvalgte parlamentariske lederen, sier Lysbakken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling