Lysbakken fikk jubel og stående applaus

Trampeklapp til SVs nyvalgt leder da han holdt tale i det ekstraordinære landsmøtet søndag.

Nyvalgt SV-leder Audun Lysbakken åpnet talen sin til landsmøtet søndag med å understreke hvor viktig solidaritet er for både landet og partiet. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Nyvalgt SV-leder Audun Lysbakken åpnet talen sin til landsmøtet søndag med å understreke hvor viktig solidaritet er for både landet og partiet. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Audun Lysbakken fikk trampeklapp og stående applaus da han som nyvalgt SV-leder holdt sin tale til det ekstraordinære landsmøtet søndag.

- Kjære landsmøte, kjære SV. Takk for en god dag i går, takk for raushet, ærlighet og tillit, åpnet Lysbakken, vel vitende om at de verste bølgene etter skandalene i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har roet seg.

- Vi skal ikke se på framtiden, men vi skal forme den. Det er det det skal handle om nå. Dette landsmøtet er en ny begynnelse og vi skal få til det vi vil, sa Lysbakken til trampeklapp.

Han åpnet talen med å understreke hvor viktig solidaritet er for både landet og partiet.

- Solidaritet er det fineste ordet jeg vet. Det er erkjennelsen av at enkeltmennesket er friere og tryggere i fellesskap med andre enn i konkurranse med andre, sa Lysbakken.

Han slo dessuten fast at SV ønsker at Norge skal være en velferdsstat, kunnskapsnasjon, industriland og lavutslippssamfunn.

- Skal vi få det til, må vi være tidlig ute med omstilling. Vår velstand og velferd gjør at vi ikke kan gjøre ting billigst her i landet. Vi må gjøre det best, sa Lysbakken.

Den nye SV-lederen varsler knallharde klimaforhandlinger i regjeringen. Gjennomslag her blir ifølge Lysbakken hans viktigste oppgave. (NTB)