Lysbakken foreslår tillitsreform av Nav

SV-leder Audun Lysbakken mener Nav-saken «stinker klassejuss». I stedet for flere krav ønsker SV-lederen en tillitsreform av Nav.

KLASSESPØRSMÅL: Audun Lysbakken (SV) lanserer fem tiltak for et bedre Nav.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLASSESPØRSMÅL: Audun Lysbakken (SV) lanserer fem tiltak for et bedre Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leder i arbeids- og sosialkomiteen Erlend Wiborg (Frp) på Stortinget varslet i Dagbladet mandag at Fremskrittspartiet allerede er i gang med å tette hullet som har åpenbart seg i velferdsstaten gjennom Nav- og rettsskandalen.

- Det skal ikke være sånn at man skal kunne ligge på stranda i Spania i stedet for å være hjemme og motta behandling eller omskolering. Det at folk kan befinne seg i lengre perioder i utlandet mens de går på AAP, tror jeg i aller høyeste grad bryter med folks rettferdighetssans. Jeg tror de aller fleste nordmenn støtter at vi hindrer dette, sa Wiborg til Dagbladet.

Frp-toppen lufter blant annet en ordning der folk på midlertidige ytelser som arbeidsavklaringspenger (AAP) eller arbeidsledighetstrygd på kort varsel må kunne møte opp på et tiltak eller møte.

Dette vil hindre at nordmenn benytter seg av EØS-rettighetene om «fri flyt» innenfor EU-området.

SV-leder Audun Lysbakken reagerer sterkt på Wiborgs retorikk og varsel om et strengere Nav-regime framover - hvis Frp vinner fram blant sine regjeringskamerater.

- Denne saken stinker klassejuss. Mangelen på rettssikkerhet for Nav-brukere avslører en kultur av mistillit mot syke og fattige i vårt samfunn. Da er det bare trist at høyresidens reaksjon er å gjøre systemet enda strengere, og å skryte av sine usosiale kutt, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer