- Lysbakken har et hat mot private aktører

Høyres Linda Hofstad Helland er opprørt etter Dagbladets sak om ulovlige innsparinger i barnevernet.

OPPRØRT: Linda Hofstad Helleland (H) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget reagerer sterkt på at ansatte i Bufetat instrueres til å bryte loven for å spare penger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPRØRT: Linda Hofstad Helleland (H) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget reagerer sterkt på at ansatte i Bufetat instrueres til å bryte loven for å spare penger. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Nå krever hun svar fra barneminister Audun Lysbakken (SV) om situasjonen etter at Dagbladet avslørte at barnevernet på Østlandet pålegger ansatte å trenere saker og la være å plassere barn som trenger hjelp for å spare penger.

- I ekspressfart har vi sendt over en henvendelse til statsråden. Han må redegjøre for hvordan dette er mulig, sier Linda Hofstad Helleland til Dagbladet.

- Hat
Hun vil ha svar på hvordan det kan ha seg at ansatte i Bufetat selv føler at de pålegges å bryte barnevernloven blant annet fordi etaten ikke vil ta i bruk ledig privat kapasitet.

- Lysbakken har et hat mot private aktører, og spørsmålet er om dette kan være et utslag av dette. Det finnes mange private aktører som har et svært godt tilbud, sier Linda Hofstad Helleland.

Nå krever hun lynraskt svar fra statsråden.

- Uholdbart - Det er svært alvorlig når en jusprofessor går så langt som å konkludere med at dette er brudd på barnevernloven. Dette føyer seg inn i rekken av alvorlige saker vi hører om fra barnevernet ukentlig. Det er krise i barnevernet, og nå må Lysbakken komme på banen, sier høyrepolitikeren.

Dersom barnevernsetaten bryter barnevernloven, krever høyrepolitikeren at Lysbakken øyeblikkelig tar affære.

- Det er helt uholdbart hvis barnevernet lar innsparinger gå utover de barna som virkelig trenger hjelp. Her kan det også bli aktuelt å innkalle Lysbakken til å svare i Stortinget, sier Linda Hofstad Helleland.