Lysbakken i ny pengesak

Flere SV-topper dras inn i forkant av landsmøtet.

I FOKUS: Audun Lysbakken for en strevsom helg på SVs landsmøte.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I FOKUS: Audun Lysbakken for en strevsom helg på SVs landsmøte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nok en pengesak med tilknytning til toppnavn i SV dukket fredag opp i forkant av landsmøtet. NRK melder at tidligere SV-leder Berit Ås har fått penger til et kvinneprosjekt fra statsrådene Audun Lysbakken og Tora Aasland uten å søke.

Likestillingsminister Audun Lysbakken skal ha kjent til saken, men ikke følt seg inhabil. Ås skal ha fått en halv million kroner til en stiftelse ved navn Kvinneuniversitetet Norden.

Berit Ås er ingen hvem som helst i SV. Hun var partiets første leder fra dannelsen i 1975 og en innflytelsesrik partikollega av Aasland, som selv senere ble nestleder i SV. Hun er i dag statsråd for forskning og høyere utdanning og leder av partiets valgkomité.Ifølge oppslag i både NRK og VG fikk Berit Ås pengene høsten 2010.

Senere har stiftelsen fått to millioner kroner, da etter søknad.Ingen av de omtalte personene ville fredag kveld kommentere denne saken. Pøbelprosjekt Tidligere på dagen orienterte avtroppende partileder Kristin Halvorsen om en annen sak, der det også ble utbetalt penger i strid med økonomireglementet.

Dette gjelder det såkalte Pøbelprosjektet, et støtteprogram for å hjelpe ungdom som faller ut av skolen, inn i arbeidslivet.Halvorsen erkjenner at bevilgninger til Pøbelprosjektet er et brudd på økonomiregelverket som gjelder for departementene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer