Lysbakken kritisk til påstått Anundsen-erstatter fra «det ytterligående Frp»

- Når du har både Amundsen, Sylvi Listhaug og Per Sandberg, kan du ikke lenger si at du ikke har høyrepopulister i regjering, sier SV-lederen. 

KRITISK: Audun Lysbakken (SV) er kritisk til ryktene om de nye regjeringsutnevnelsene, med forbehold om at lekkasjene medfører riktighet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISK: Audun Lysbakken (SV) er kritisk til ryktene om de nye regjeringsutnevnelsene, med forbehold om at lekkasjene medfører riktighet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag, nesten på dagen ett år siden forrige gang regjeringen gjorde utskiftinger, kom nyheten om at justisminister Anders Anundsen (Frp) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) skiftes ut.

Ifølge NTB tar Per Willy Amundsen (Frp) Anundsens plass i justisdepartementet, mens Terje Søviknes går inn som statsråd i olje- og energidepartementet.

SV-leder Audun Lysbakken reagerer på nyheten om landets nye justisminister.

- Hvis det er riktig at Amundsen utnevnes, betyr det at den mest ytterliggående delen av Frp styrker seg i regjering; en som er kjent for splittende og aggressiv retorikk i integreringsdebatten og som åpent har forsvart løgnene om klimaforskningen, sier Lysbakken til Dagbladet.

Kritisk til høyrepopulisme

Amundsen er blant annet klimafornekter, og har også erget på seg politiske motstandere med utspill enkelte har betegnet som rasistiske.

- Det setter Erna Solbergs løfte om at vi ikke skulle få høyrepopulister i regjering i et stadig merkeligere lys og er nok en grunn til å spørre Venstre og KrF hvorfor i all verden de fortsetter å sørge for at denne regjeringen har makten, sier Lysbakken, og sikter til diskusjonen statsministeren hadde med SVs Heikki Holmås etter valget i 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer