PÅTROPPENDE LEDER:  Audun Lysbakken lover et tøffere parti når han tar over som SV-leder. Foto: Jacques Hvistendahl
PÅTROPPENDE LEDER: Audun Lysbakken lover et tøffere parti når han tar over som SV-leder. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Lysbakken lover tøffere SV

Påtroppende leder i Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken sier SV skal erobre mer plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-årige Audun Lysbakken fra Bergen blir valgt til leder i SV på partiets landsmøte 10. mars.

- Jeg vil takke Heikki Holmås for at han setter SV først og nå gir oss muligheten til å bruke alle krefter på å samle partiet om en ambisiøs plan for gjenreisning. Etter 10. mars vil vi få se et SV som kommer til å gå for fullt med ny entusiasme og ny energi etter at det har vært «litt flatt batteri» etter valget i høst, sier Lysbakken til Dagsavisen.

Han lover at partiet nå vil markere seg bredt.

- Vi kommer til å være veldig hissige på å markere oss i den politiske debatten på enda flere områder enn før. Jeg er sterk i troen på at det vil gi valgseier i 2013. Jeg skal være veldig tydelig på kjente saker som barn og unge. Men jeg har også ambisjon om å erobre mer plass i viktige debatter som arbeidsliv og helse og omsorg, sier han.

- Vi har etter min mening gjort oss for avhengige av noen få saker. Nå skal vi gå bredere ut. Tøff, men konstruktiv. Det er min holdning. Og det er SVs holdning. Jeg har et veldig godt forhold til de to andre partiene i samarbeidet og jeg er en sterk tilhenger av det. Det gode utgangspunktet er at hvis SV ikke reiser seg fra resultatet fra kommunevalget, så blir det ikke noe rødgrønt samarbeid, sier Lysbakken.

SV-leder Kristin Halvorsen varslet at hun takket for seg etter nederlaget ved kommunevalget i fjor da SV fikk historisk lave 4,1 prosent oppslutning. Halvorsen har vært leder i SV i snart 14 år.

(NTB)