- Lysbakken og Bergstø falt for eget grep

Ikke ulovlig å sette inn en uerfaren statsråd. Spørsmålet er om det er lurt, sier tidligere SV-politiker.

SMAKER EGEN MEDISIN:  Slik går det når SV velgere ledere uten yrleserfaring og faglig kompetanse, mener tidligere stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo. Foto: Mimsy Møller, Dagsavisen/Samfoto.
SMAKER EGEN MEDISIN: Slik går det når SV velgere ledere uten yrleserfaring og faglig kompetanse, mener tidligere stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo. Foto: Mimsy Møller, Dagsavisen/Samfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere SV-politiker Olav Gunnar Ballo (55) mener selvforsvarssaken er et resultat av en uerfaren statsråd som omgir seg med enda mer uerfarne rådgivere og JA-mennesker.

Sett fra  sitt ståsted utenfor partiet, mener den tidligere stortingsrepresentanten fra Finnmark at mye kunne vært annerledes dersom SV hadde lagt vekt på andre kriterier når de rekrutterer folk til ledende posisjoner.

Etter hans oppfatning har partiet «konsekvent sett bort fra yrkeserfaring, lang fartstid og annen ballast» når de har valgt hvem som skal besitte statsrådsposter, statssekretærstillinger og inngå i rådgiverkorpset.

- Uten erfaring og kompetanse - Det som slår meg er at mange i rådgiverkorpset er unge folk som nesten uten yrkeserfaring og faglig kompetanse havner i departementet. Der skal de plutselig forvalte offentlige midler, og ta stilling til komplekse spørsmål, sier Ballo til Dagbladet, og sikter til statssekretær Kirsti Bergstø i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet, som trosset embetsverket, og ga penger til Jenteforsvaret, en organisasjon som på søkertidspunktet var del av Sosialistisk Ungdom (SU).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer