Lysbakken om Høyre: - Kalkulator-partiet er tilbake

Kaller budsjettmålinger en knusende dom for regjeringen.

- UØNSKET POLITIKK:  SV-leder Audun Lysbakken mener det er Høyres politikk som er årsaken til deres fall på meningsmålingene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- UØNSKET POLITIKK: SV-leder Audun Lysbakken mener det er Høyres politikk som er årsaken til deres fall på meningsmålingene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På fire uker har Erna Solberg og Høyre revet ned det hun har brukt mange år på å bygge opp. Statsbudsjettet viser at kalkulator-partiet som synes milliarder er viktigere enn mennesker, er tilbake.

Slik kommenterer SV-leder Audun Lysbakken Dagbladet og Ipsos MMIs ferske meningsmåling om det borgerlige statsbudsjettet.

13 prosent av de spurte sier at de tror de vil få det bedre med budsjettet. 33 prosent mener de vil få det verre, mens 45 prosent ikke tror på noen endring.

I en tilsvarende undersøkelse gjennomført etter at de blåblå la fram sitt opprinnelige budsjettforslag, trodde 22 prosent at de ville få det bedre.

Mister oppslutning I en annen måling Dagbladet publiserte på fredag, mister regjeringspartiet Høyre ytterligere oppslutning. Partiet har nå 23 prosent av stemmene i befolkningen, det laveste resultatet siden mai i 2010.

I SV-leiren mener de at målingene gir uttrykk for en klar misnøye blant velgerne med den nye borgerlige politikken.

- Det som er interessant med disse målingene, er at de understreker at regjeringen ikke mister oppslutning på grunn av slitasje eller utenom-politiske saker, men på grunn av politikken sin, sier Lysbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.