Lysbakken stevner SOS Rasisme for 6,8 millioner

Har ikke sett noe til pengene han krevde tilbake etter avsløringer av medlemsjuks.

KREVER PENGENE TILBAKE: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken tyr nå til sterkere lut for å få SOS Rasisme til å tilbakebetale midler han mener SOS Rasisme har tusket til seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix
KREVER PENGENE TILBAKE: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken tyr nå til sterkere lut for å få SOS Rasisme til å tilbakebetale midler han mener SOS Rasisme har tusket til seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsråd Audun Lysbakken stevner nå SOS Rasisme for 6,8 millioner kroner. Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) mener organisasjonen har fått pengene uberettiget utbetalt, etter at de oppga for høye medlemstall til en rekke støttegivere flere år på rad.

I høst krevde BLD tilbake midlene, men SOS Rasisme avviser både anklager om medlemsjuks og pengekravene som hagler fra en rekke ulike støttegivere.

- Lurer til seg midler - Støtteordningene baserer seg på et tillitsforhold mellom staten og organisasjonene. Når noen bryter denne tilliten og lurer til seg midler de ikke har krav på, blir det mindre midler til fordeling blant de organisasjonene som følger spillereglene. Dette er det viktig å reagere på og si klart i fra om at vi ikke aksepterer, sier Audun Lysbakken (SV) til Dagbladet.

Dagbladet avslørte allerede i september 2010 hvordan organisasjonen hadde en rekke fiktive identiteter i medlemsregisteret.

Etterforskes I sommer bestemte Lysbakken seg for å anmelde SOS Rasisme for bedrageri og falsk forklaring til offentlig myndighet. Politiet i Haugesund etterforsker nå saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer