Lysbakken-vennens prosjekt kan miste pengestøtte

Men Reform får beholde pengene de allerede har fått, selv om de ble gitt av en inhabil Audun Lysbakken (SV).

INHABIL: Nyvalgt SV-leder Audun Lysbakken måtte gå av som statsråd i barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet, blant annet fordi han ga penger til stiftelsen Reform, der en nær venn er sentral. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
INHABIL: Nyvalgt SV-leder Audun Lysbakken måtte gå av som statsråd i barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet, blant annet fordi han ga penger til stiftelsen Reform, der en nær venn er sentral. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fungerende barne- og likestillings- og inkluderingsminister Kristin Halvorsen (SV) har brukt de siste ukene på å rydde i rotet i barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Hun sendte i dag brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget med en fullstendig oversikt over enkelttilskudd gitt av BLD i 2011.

Foranledningen var Dagbladets avsløringer av pengetildelingen til Jenteforsvaret, et underbruk av Sosialistisk Ungdom (SU). I kjølvannet kom det blant annet frem at Lysbakken hadde gitt million-støtte til stiftelsen Reform, der en nær venn er sentral.

Ryddeaksjonen kan gå hardt utover stiftelsen Reform.

- Vi er skuffet En inhabil Audun Lysbakken bevilget i fjor en grunnstøtte på 4,1 millioner kroner, i tillegg til en drøy million til prosjektet «Sammen mot voldtekt». Det prosjektet stanses fra i dag av.

I brevet til kontrollkomiteen redegjør Kristin Halvorsen for saken.

«Hittil er kr 375 000 utbetalt, hvorav 150 000 i 2011, og 225 000 i 2012, mens kroner 675 000 gjenstår å utbetale til Reform. Det bør gjøres en ny vurdering av saken», skriver Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer