UNDERSØKER STRIPPEBRANSJEN: Landets strippere skal nå bli sjekket av Audun Lysbakkens barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement. Forholdene i strippebransjen er del av regjeringens nye handlingsplan for likestilling. Foto: Jacques Hvistendahl
UNDERSØKER STRIPPEBRANSJEN: Landets strippere skal nå bli sjekket av Audun Lysbakkens barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement. Forholdene i strippebransjen er del av regjeringens nye handlingsplan for likestilling. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Lysbakken vil sjekke strippere

Målet er å avdekke vold, tvang og prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets strippere skal nå bli sjekket av Audun Lysbakkens barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement. Forholdene i strippebransjen er del av regjeringens nye handlingsplan for likestilling.

- Mange mener at strippeklubbene fungerer som formidlere av prostitusjon, og det har også kommet påstander om at det foregår vold eller tvang på disse stedene, sier statssekretær Kirsti Bergstø i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet til Klassekampen.

Bergstø opplyser at arbeidsmiljøet ved strippeklubbene bør sjekkes for å avdekke eventuelle tilfeller av seksuell trakassering, om kvinnene er der frivillig og hva slags kontrakter de har.

Klassekampen skriver at dette kan være et første skritt på veien mot å forby strippeklubber.

Kvinnegruppa Ottar har lenge ivret for å forby klubber hvor kvinner danser mot betaling.

(NTB)