Lysbakken vurderer svensk modell for å bekjempe diskriminering

Statsråd Audun Lysbakken foreslår plakater om aldersgrenser, gjestelister og hyppige kontroller for å bekjempe utelivsdiskriminering.

TAR GREP: Audun Lysbakken innkaller utelivsnæringen til møte sammen med kommune-Norge for å finne løsninger på diskriminering av etniske minoriteter i døra. Utestedet over har ingen tilknytning til saken. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TAR GREP: Audun Lysbakken innkaller utelivsnæringen til møte sammen med kommune-Norge for å finne løsninger på diskriminering av etniske minoriteter i døra. Utestedet over har ingen tilknytning til saken. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette er blant virkemidlene barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) vil vurdere og foreslå for å komme diskriminering av etniske minoriteter på byen til livs. I tillegg ber han lokale myndigheter komme på banen.

• Les: Slik nekter vi mørke nordmenn adgang

- Kommunene har ansvaret for å håndheve skjenkeloven og den sier at bevillingen for alkoholservering kan fjernes om utestedet nekter folk å komme inn utfra hudfargen deres. Jeg vil be kommunene være nådeløse. I dag tror jeg de er for slappe, sier Lysbakken.

Forrige uke skrev Dagbladet at en rekke utesteder i Oslo er funnet skyldige i etnisk diskriminering av diskrimineringsombudet, etter at de under en kontroll nektet mørkhudede nordmenn adgang, til tross for at de slapp inn hvite.

- Sakene og uttalelsene i Dagbladet om etnisk diskriminering i utelivsbransjen er både avslørende og oppsiktsvekkende. Det er tydeligvis flere useriøse aktører i bransjen, sier Lysbakken til Dagbladet.

Nå innkaller Lysbakken (SV) utelivsbransjen til oppvaskmøte. Med på møtet vil han også ha representanter for kommune-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer