Lysbakkens departementsråd går av

Faller etter Audun Lysbakkens knusende dom over departementet han forlot mandag.

MÅTTE GÅ: Det har blitt jobbet morgen og kveld i barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD med å rydde opp etter at Dagbladet avslørte tildelingen til Jenteforsvaret. En gjennomgang av BLDs tildelingspraksis viser at svært mange tildelinger er gjort i strid med regelverket. Nå følger departementsråd Harald Nybøen samme vei som avgåtte statsråd Audun Lysbakken - ut døra i Akersgata 35. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MÅTTE GÅ: Det har blitt jobbet morgen og kveld i barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD med å rydde opp etter at Dagbladet avslørte tildelingen til Jenteforsvaret. En gjennomgang av BLDs tildelingspraksis viser at svært mange tildelinger er gjort i strid med regelverket. Nå følger departementsråd Harald Nybøen samme vei som avgåtte statsråd Audun Lysbakken - ut døra i Akersgata 35. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementsråd Harald Nybøen i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) går av med øyeblikkelig virkning, melder Aftenposten.no.

Da Audun Lysbakken gikk av som statsråd mandag, var det blant annet fordi en gjennomgang av departementets tildelingspraksis, ifølge Lysbakken viste at svært mange tildelinger var gjort på en måte som kunne være lovstridig.

Lysbakken hevdet denne praksis strakk seg «mange år tilbake i tid». Nybøen har vært i BLD siden 1991, og har vært departementsråd siden 1996.

På pressekonferansen sa Lysbakken at han hadde satt i gang et opprydningsarbeid, samtidig som alle utbetalinger fra departementet var midlertidig stanset.

De ansatte i departementet ble orietnert om Nybøens avgang på et allmøte klokka 15 i dag.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra departementet, som har lagt ut en pressemelding på sine nettsider:

- Bakgrunnen for min avgjørelse er at departementet står overfor store utfordringer i forbindelse med å utvikle organisasjonen videre. Dette er et arbeid som vil kreve svært mye krefter og noen helt nye grep. Jeg er kommet til at departementet er tjent med at det kommer en ny leder inn som kan ta fatt i disse oppgavene. Jeg har sittet i stillingen som departementsråd i femten år, og ser det nå naturlig at det kommer et skifte, sier departementsråd Harald Nybøen.

-Jeg vil gjerne takke departementsråd Harald Nybøen for en stor og viktig innsats som BLDs leder gjennom femten år. Jeg respekterer hans ønske om å fratre sin stilling i den krevende situasjonen departementet står i nå, sier statsråd Kristin Halvorsen. Harald Nybøen vil fortsatt være tilknyttet BLD.

Spesialrådgiver Jon Blaalid konstitueres i stillingen fram til ny departementsråd er tilsatt.

Dagbladet følger saken

TRAKK SEG: Mangeårig departementsråd i BLD, Harald Nybøen, trakk seg i dag som direkte følge av den såkalte selvforsvarssaken. Foto: BLD
TRAKK SEG: Mangeårig departementsråd i BLD, Harald Nybøen, trakk seg i dag som direkte følge av den såkalte selvforsvarssaken. Foto: BLD Vis mer