Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SVs landsmøte

Lysbakkens forlover valgt til SVs nye partisekretær

Uproblematisk ifølge SV-lederen.

VANT: Audun Herning slo Andreas Halse i kampen om å bli SVs ny partisekretær. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VANT: Audun Herning slo Andreas Halse i kampen om å bli SVs ny partisekretær. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Audun Herning, som i sin tid var forlover for SV-leder Audun Lysbakken, vant lørdag ettermiddag kampen om å bli partiets nye partisekretær.

Han konkurrerte mot tidligere SU-leder Andreas Halse.

Herning fikk 41 stemmer mer enn Halse.

Jevn valgkomité

Valgkomiteen hadde innstilt på Herning som ny partisekretær, men med smalest mulig margin: Fem av de ni i komiteen innstilte på Herning, de resterende fire på motkandidat Halse.

- Prosessen har vært fair. Kampen mot høyresida er det viktigste, sa Herning fra talerstolen før voteringen.

Herning understreket at det viktigste for ham er å fortsette organisasjonsbygging i partiet. SV noterte seg i 2016 for det høyeste medlemstallet på ti år, en trend Herning håper å fortsette.

Lysbakken: - Ikke noe eget for SV

Lysbakken fortalte før valget at det var helt normalt at folk er gode venner i et parti som SV. Derfor så Lysbakken ingen problemer med at hans forlover stilte til valg til en av de mektigste rollene i partiet.

- Vi kjenner hverandre godt og har jobbet sammen i mange år. Men dette er ikke noe eget for SV, tvert imot er det sånn mange steder i politikken, sa Lysbakken om Herning.

Audun Lysbakken ble - uten dramatikk, og til stor applaus - gjenvalgt som SV-leder. Det samme ble nestleder Snorre Valen. Kirsti Bergstø ble valgt inn som ny nestleder i partiet sammen med Valen. Valgkomiteen hadde enstemmig innstilt alle disse tre til lederposisjonene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media