Lysbakkens likestillingspolitikk er designet for «Grünerløkka-pappaen»

Opposisjonen ikke spesielt imponert over regjeringens nye handlingsplan «Likestilling 2014».

MORSOMME TEGNINGER: - Det var mange morsomme historier og tegninger i dette informasjonsheftet, sier Høyres Linda Hofstad Helleland, som ikke er spesielt imponert over resten av innholdet i Likestillingsminister Audun Lysbakkens (SV) nye handlingsplan «Likestilling 2014». Foto: Espen Røst / Dagbladet
MORSOMME TEGNINGER: - Det var mange morsomme historier og tegninger i dette informasjonsheftet, sier Høyres Linda Hofstad Helleland, som ikke er spesielt imponert over resten av innholdet i Likestillingsminister Audun Lysbakkens (SV) nye handlingsplan «Likestilling 2014». Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) la i går fram regjeringens nye handlingsplan «Likestilling 2014».

Med 86 nye tiltak ønsker regjeringen blant annet å motvirke kjønnsstereotypier, å øke bevisstheten rundt likestilling i barnehage og skole, og å legge til rette for et familievennlig arbeidsliv.

Men ingen av opposisjonspolitikerne Dagbladet har snakket med er spesielt imponert over SV-statsrådens nye baby.

Ingenting konkret I forkant av fremleggelsen gikk Lysbakken ut i media og sa at han ønsket offentlig arrangerte pappagrupper slik at fedre kan møtes og dele erfaringer når de har pappaperm.

- Lysbakken er helt tapt bak en barnevogn. Han og det rødgrønne regjeringsamarbeidets likestillingspolitikk er designet for grünerløkkapappaen. De gjør ikke nok for minoritetskvinner, for likelønn eller for kvinnehelse, sier Høyres Linda Hofstad Helleland. Hun har ingen tro på at planen vil føre til store endringer eller økt likestilling mellom kjønnene.

- Dette er først og fremst en oppsummering av allerede vedtatte og iverksatte likestillingstiltak, sier Hofstad Helleland

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer