Lysende stjerne tiltalt for løgn

NEW YORK (Dagbladet): Henry Cisneros (50), som tidligere var boligminister i Bill Clintons regjering, står nå tiltalt for å ha løyet for Kongressen og FBI om penger han smurte sin elskerinne med for å holde henne taus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Jones, tidligere Medlar, fikk 1,7 millioner kroner av Cisneros mellom 1990 og 1994 for å holde kjeft. Da han stoppet de månedlige betalingene på nær 30000 kroner, gikk hun ut med det hun visste om ham. Hun solgte lydbånd av samtaler dem imellom til en supermarked-tabloid.

Affæren har ødelagt en lysende politisk karriere som en gang syntes å kunne nå helt fram til Det hvite hus, som den første presidenten i USA av latinamerikansk opprinnelse.
Henry Cisneros ble valgt til borgermester i San Antonio i Texas som 33-åring, og ble seinere bedt om å stille til valg i Senatet. Han avslo, men takket i stedet ja til Bill Clintons tilbud om å bli boligminister. Elskerinne-historien var blitt offentlig kjent i 1988. Cisneros ble seinere gjenforent med kona.

Overfor FBI og i høringer i Kongressen bedyret han at betalingene aldri oversteg 70000 kroner i året, og at det ikke dreide seg om betaling for å tie, bare finansiell hjelp til en som hadde stått ham nær.

Cisneros er nå leder for en spanskspråklig fjernsynskanal. I følge hans advokat vil Cisneros forsvare seg mot påstandene i tiltalen i retten.