Lyser opp våre liv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs stuper, SSB frykter at arbeidsledigheten øker, verden skjelver og den gretne filmskaper Michael Moore kaller krisepakken til Wall Street for tidenes ran på høylys dag. Det er alvorlige tider og krisetider, og attpåtil er det høst og altfor kaldt på kontoret. Da er det godt å ha folk som Ari og Märtha som gjør sitt beste for å gjøre verden litt morsommere.

Ikke nok med at Märtha Louise underviser på engleskole og insisterer på hjemmefødsel mens Ari bare viser seg fram når han har ny bart eller bok. Det alternative paret har altså også en hang til eksotiske pikenavn. Den som ikke har fått med seg at de kaller sin tredje datter for Emma Tallulah kan rekke opp hånda.

Emma er et motenavn som alle korte jentenavn som slutter på a. Tallulah er et eksotisk filmstjernenavn, for eksentrisk til å bli navnemote i norske barnehager. Tallulah Belle Willis (14) heter datteren til filmstjernene Demi Moore og Bruce Willis, og gjett om Märtha og Ari har en egen rosa notisbok der de noterer ned alle überkreative og stormannsgale navn på ungene til filmstjernene?

Tallulah er bare meget og «over the top». Akkurat slik som Ari Behn.

Jeg innrømmer at jeg er veldig svak for det glamorøse, alternative og egenrådige paret i Lommedalen. Märtha framstår riktignok litt vel sprø når hun uttaler seg om engler og likestilling, men dama har pågangsmot, pasjoner og store doser sjarm. Ari Behn er noe for seg selv, og synes å overleve rollen som ektemann til ei prinsesse. Og mens kronprinsparet bare blir mer og mer monarkisk perfekte, er det alltid mye moro med familiens gærne kunstnere. Og tenk bare hvor kjedelig det hadde vært hvis eventyrprinsessa vår hadde endt opp med en anorektisk rytter eller en Carl Didrik-type fra kongelige vestkantkretser, i stedet for Ari den fruktbare. Tallulah måtte til for å toppe Maud Angelica (5) og Leah Isadora (3). Såpass må det være. La oss håpe de får to-tre døtre til.