Lysere hverdag for kreftsyke barn

1500 FOT OVER LOMMEDALEN (Dagbladet :på nettet): Høyt over skylaget svevde to eventyere i helikopter med panoramautsikt til årtusenets siste eklipse. De betalte drøye 10 000 kroner hver for turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radio 1 i Oslo auksjonerte bort to plasser i helikopteret, til inntekt for Radiumhospitalet, slik at ekstra interesserte kunne få klar utsikt til solformørkelsen. 10 500 kroner betalte Inge Næsvik (39) for å se fenomenet.

- Det her er verdt hver eneste krone og litt til! roper Inge i det piloten, svensken Erik Fredriksson, gjør en berg-og-dalbane-sving over Nordmarka.

I det klokka passerer litt over halv ett setter Inge beskyttelsesbrillene på nesen og ser opp mot sola.

- Utrolig, kommmer det sprakende i head-settet. Sola er nesten borte, og selv piloten slipper taket i spaken for å få sett det som ikke kommer til å skje igjen før i 2126.

Over tjue tusen kroner som Radio 1 fikk inn på turen går rett til kreftrammede barn og unge på Radiumhospitalet.

Fritidsleder Monica Aschim Kornum er strålende fornøyd, og synes det er flott at noe så spesielt som en solformørkelse fører til at Radiumhospitalets pasienter får det bedre.

- Dette er strålende. Nå har vi råd til over tjue helikopterturer for kreftrammede barn og unge, sier en glad Monica Aschim Kornum. Som en del av behandlingen på sykehuset blir pasienter tatt med ut på opplevelser, og helikopterflygning er desidert den mest populære «medisinen».

BETALTE 10500: - Det her er verdt hver eneste krone og litt til! roper Inge Næsvik (39).