Lyserødt

Velkommen til en reise inn i pikebøkenes verden. Uvante reisende anbefales på det sterkeste å hive innpå en anselig mengde reisesyketabletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallie og Annie er tvillingsøstre, atskilt ved fødselen og oppvokst hos mor og far på hver side av Atlanteren. Skjebnen fører dem sammen i en feriekoloni, de blir bestevenner og pønsker ut en plan for å få sine foreldre til å falle for hverandre på nytt. Derav tittelen.

«Foreldrefellen» er basert på en barnebok av tyske Erich Kästner, og det ligger alvor bak. Men i overgangen til film er alle kanter effektivt slipt bort. Disney har forresten fortalt denne historien med større hell før. Årets versjon følger originalen nesten scene for scene, selv om den 37 år gamle filmen hadde mer brodd. Skilsmissetematikken var nok mer kontroversiell den gangen.

«Foreldrefellen» har sine øyeblikk, men er tilsatt for mye kunstig søtstoff. Manuskriptet er flatt og dialogen lite elegant - i grell kontrast til interiørene, som er som klippet rett ut av magasiner av typen Beautiful Homes and Gardens.