Lysestøl vil ha oppreisning

TRONDHEIM (Dagbladet): Det må ha vært flaut for overvåkingspolitiet (POT) da Peder Martin Lysestøl fikk overlevert den etterlengtede mappa si i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overvåkingspoliti som framstår som politiske blindebukker. Fire- fem år gamle opplysninger fra politiet som påberopes for å få en rettslig kjennelse for telefonavlytting - rørt sammen med feilaktige påstander. Og en dommer som bruker én eneste setning for å begrunne adgangen til telefonavlytting av Peder Martin Lysestøl i seks måneder.

Dette avslører dokumentene som RV-politikeren Peder Martin Lysestøl legger fram, etter at han i går fikk adgang til kjennelsen som ligger til grunn for at han ble telefonavlyttet i til sammen 22 måneder på 70-tallet - uten at overvåkingspolitiet fant fnugg av bevis for illegal virksomhet.

- Det er et slett materiale. Det er gjort et slett og ulovlig arbeid fra POTs side, sier Advokat Geir Hovland, som representerer Lysestøl.

- Jeg krever en unnskyldning fra justisminister Aud-Inger Aure, og mener samtidig at jeg har krav på oppreisning fra staten for den ulovlighet som er begått mot meg, sier RV-politikeren.