Lyset i tunnelen er ikke et møtende demonstrasjonstog

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke vært den beste opptakten til ettermiddagens demonstrasjonstog, «Stopp muslimhetsen!». Tirsdag skrev medisinerstudenten Attiq Ahmad Sohail i et debattinnlegg i VG at den norske likestillingen er på villspor; «kvinnen må ikke miste sin eksepsjonelle varme og relasjonsorienterin». Onsdag avslørte Aftenposten at minst syv talibanere har fått opphold i Norge det siste året, deriblant en torturist. Om ettermiddagen var det gjengslagsmål inne i Oslo Tingrett. Og tidligere i uken måtte Jonas Gahr Støre igjen forklare hvorfor Mullah Krekar får bli.

I løpet av noen dager ble innvandringsdebattens fire yndlingstemaer tilsynelatende illustrert; mangelen på likestilling, en naiv asylpolitikk, kriminalitet og terrorisme.

Mange bak oppropet «Stopp muslimhetsen», som er utgangspunktet for demonstrasjonen, vil si at de fire uavhengige nyhetssakene nettopp illustrerer deres poeng. Alle muslimer i Norge må svare for hva andre muslimer gjør, sier og tror, både her i landet og ellers i verden.

Det har de til en viss grad rett i. Generalisering er den største trusselen mot integrering, og det er ingen tvil om at debatten lider under det. Men i sitt opprop går initiativtakerne i den samme fella selv med noen voldsomme påstander og generaliseringer om tilstanden her i landet som få nordmenn vil kjenne seg igjen i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer