<strong> LYS I ALLE VINDUER - SÅ LENGE:</strong>  Frankrikes høyeste bygning - 231 meter høye First Tower i Paris-forstaden La Defense - i komplett lysskrud på kvelden 18. desember i fjor. FOTO: KENZO TRIBOUILLARD, AFP/NTB Scanpix.
LYS I ALLE VINDUER - SÅ LENGE: Frankrikes høyeste bygning - 231 meter høye First Tower i Paris-forstaden La Defense - i komplett lysskrud på kvelden 18. desember i fjor. FOTO: KENZO TRIBOUILLARD, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Lysforbud fra klokka 01

Frankrike innfører strømsparing i tomme kontorer og stengte butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frankrike innfører forbud mot å la lyset stå på om natta i tomme kontorbygninger og stengte butikker.

Forbudet trer i kraft fra 1. juli og er et tiltak for å spare energi og redusere såkalt lysforurensning.

Alle bygninger som ikke er boliger vil fra da av måtte skru av lyset innendørs senest én time etter at de siste ansatte har låst seg ut.

All utendørsbelysning, samt lyset i butikkvinduer skal skrus av seinest klokka 01 om natta.

Myndigheter kan gi unntak fra forbudet i forbindelse med jul og andre høytider og lokale feiringer.

Strøm til 750 000 hjem Det franske miljøverndepartementet har regnet ut at man med det nye forbudet vil spare rundt 2 milliarder kilowattimer strøm i året, noe som tilsvarer det årlige forbruket til 750 000 husstander.

Frankrike vil også bli et foregangsland i Europa i kampen mot lysforurensning, noe som forstyrrer økosystemer og påvirker folks søvn, sier miljøvernminister Delphine Batho.

Her kan du lese Enovas frivillige råd for enerisparing.

(NTB-AFP).

<strong> PÅ JOBB I ALLE KONTORER ? :</strong> Postgirobygget i Oslo en sein juni kveld i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix.
PÅ JOBB I ALLE KONTORER ? : Postgirobygget i Oslo en sein juni kveld i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer