Lysner til 17. mai

Vi går inn i ei grå og fuktig helg, men på mandag ser det ut til å lysne - noen steder. Sjekk været der du er!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det meste av landet får et grått helgevær. I morgen kommer et lite lavtrykk inn fra vest, og på Vestlandet og i Midt-Norge må man finne fram sydvesten for ikke å bli våt.

Det ser litt bedre ut for østlendingene. De vil merke at det blir mer skyer når lavtrykksfronten passerer, men dette er forbigående. Faren for regn i hovedstaden er liten, men i morgen kveld kan det dryppe litt i fjelltraktene, og i Østfold og Hedmark.

- Det beste fredagsværet får enkelte steder langs kysten av Nordland, sier meteorolog Stein Inge Andersen ved Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Her vil det bli varierende skydekke. Noen nordlendinger får derfor glimt av sol, mens andre risikerer litt regn. Lenger nord, i Troms og Finnmark, blir det regnbyger langs kysten.

Tørt i sør

Lørdag tegner til å bli noe bedre enn fredagen i Sør-Norge. Det blir for det meste oppholdsvær i sør og øst, og på Vestlandet blir det lengre mellom regnbygene sør for Stad. Det kan komme noen byger i både Hordaland og Rogaland, men de får mer i nordligere strøk som Møre og Romsdal og Trøndelag.

- På Vestlandet blir det disig og grått, og det blir nok mest nedbør tidlig på fredagen, og seint på lørdagen, sier Andersen.

Øst- og sørlendingene får en overskyet lørdag, men de holder seg tørre i håret.

- Det kan bli sol på formiddagen. Fra ettermiddagen skyer det til, men det blir oppholdsvær, trøster meteorologen.

- I sør skyer det imidlertid til litt tidligere på dagen, legger han til.

I Midt-Norge ser det litt gråere og våtere ut. Her blir det regnbyger til og med Trøndelag, mens det ser bedre ut lenger nord.

- I Nordland, Troms og Finmark blir det varierende skydekke og litt nedbør i form av spredte regnbyger, sier Stein Inge Andersen.

Våt søndag i nord-vest

På søndag blir det stort sett tørt østafjells og på Sørlandet, mens det ser mer usikkert ut i vest.

- Her kommer et nytt lavtrykk inn, som truer de nordlige deler av Vestlandet. Det ser ut til å bli regn nord for Bergen, fra Mørekysten oppover mot Trøndelag. I de sørlige delene blir det bedre, og det blir litt mildere, sier meteorolog Andersen.

Pålandsvind kan imidlertid føre til tåke langs Vestlands-kysten.

Lenger nordover blir det lite nedbør på søndag. Det blir noen få, spredte regnbyger i Nordland, Troms og Finnmark, men det lysner utover dagen. bedre

Best 17. mai i øst

Der er nok mandagsværet de fleste lurer på. Blir det svette bunadbein, eller blir det kliss-klass og paraply over dressen?

Det er fortsatt litt tidlig å garantere 17. mai-været, men meteorologene har dannet seg et bilde av hvordan det trolig blir.

- På mandag blir det mildere over stort sett hele landet, men det ser ut til å bli best vær østafjells. Jeg tror vi kan si at det blir oppholdsvær her, men det er for tidlig å si noe om skydekke og hvor mye sol det blir.

Ifølge Andersen er det ikke fare for regn i Oslo, men det er mulig at det blir forbigående overskyet og vekslende skydekke.

- Men temperaturene vil komme opp mot 20 grader, legger han til.

Også Sørlandet og Rogaland kan håpe på oppholdsvær og fine temperaturer.

- Rogaland har større sjanser for tørt vær enn nord på Vestlandet.

Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms ser nemlig ut til å få regn, som seinere går over til byger.

- Det kan bli et skyet, grått vær med regnbygr i disse områdene, sier meteorologen.

I Finnmark vil dagen derimot starte bra. Men seinere vil det trolig skye til, og det er muligheter for regn.

- Slik det ser ut nå, ligger Østlandet an til å få det beste 17. mai-været. Der blir det fint bunadvær, og ikke altfor varmt. Mest nedbør blir det trolig i Nordland, der det også blir kjøligere.

Meteorologene er mest usikre på mandagsværet på Vestlandet, men tror temperaturene her vil ligge på opptil 17 grader i indre strøk. Så heldige er ikke finnmarkingene, som må nøye seg med tre til åtte varmegrader. Troms får i underkant av ti grader, mens i Trondheim og andre deler av Midt-Norge kryper gradestokken opp mot 15. I øst og sør blir det mellom 15 og 20 grader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer