Opptur for Ap i ny måling, flertall med SV og Sp

Lysning for Støre

Endelig en meningsmåling å glede seg over for Jonas Gahr Støre: Ap går fram, er igjen landets største parti og oppnår flertall med SV og Sp alene. Men resultatet er likevel det nest dårligste på 18 år.

OPPTUR: Meningsmålingene har nesten utelukkende vært dyster lesning for Ap-leder Jonas Gahr Støre i det siste. Nå øynes en liten framgang og solid flertall med de foretrukne partnerne SV og Sp. Foto: Vidar Ruud / NTB
OPPTUR: Meningsmålingene har nesten utelukkende vært dyster lesning for Ap-leder Jonas Gahr Støre i det siste. Nå øynes en liten framgang og solid flertall med de foretrukne partnerne SV og Sp. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er hyggelig med framgang, men Arbeiderpartiet er fremdeles på et altfor lavt nivå i denne målinga. Samtidig gir det en god følelse å se at vi igjen er landets største parti, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

Framgangen er på 2 prosentpoeng, fra et bekmørkt utgangspunkt. Ipsos-målingen for oktober var den svakeste for Arbeiderpartiet noensinne med 19,5 prosents oppslutning.

Så må man helt tilbake til desember 2002 for å finne et svakere tall enn dagens på 21,5 prosent.

Solid flertall

Sterke tall for SV og i særdeleshet Senterpartiet gjør likevel at det ligger an til regjeringsskifte neste høst. Samlet har de tre partiene et solid flertall på 90 av Stortingets 169 mandater bak seg.

- Vårt mål er å sikre et sterkere Ap og flertall med SV og Sp. Målinga viser at det er fullt mulig, sier Skjæran.

De tre partiene har også tidligere hatt flertall uten Rødt og MDG, men sist flertallet var så tydelig var i mars. Den gang samlet blokken 93 mandater bak seg.

På den ferske målinga er Rødt igjen under sperregrensen som følge av et solid fall på 2,3 prosentpoeng. MDG er over, i likhet med Venstre - som for første gang på to år har brutt den magiske grensa på 4 prosent for utjevningsmandater. KrF forblir under streken med 3,4 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer