Lyst på en ranerrønne?

1,3 millioner koster NOKAS-ranernes skjulested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nedre Dalgate 41 er adressen hvor flere av NOKAS-ranerne lå i skjul de første dagene etter norgeshistoriens største ran 5. april 2004.

Skuddskade og DNA

Det var her Johnny Thendrup lå med sin skuddskade, og det var innenfor disse fire veggene at politiet fant Metkel Betews DNA på toalettringen.

Dan Pettersen har til nå vært oppført som huseier. Men ettersom han for tiden soner sin straff på 11 år, er huset lagt ut på tvangsauksjon, skriver aftenbladet.no.

- Jeg kan si at vi selger huset på vegne av Stavanger tingrett, og at det har vært stor interesse, sier Inger Johanne Mauland i Huus Eiendomsmegling AS til Aftenbladet.no.

Pengene lå på loftet

Det var Dan Pettersen som tok i mot ranerne etter at de hadde fått med seg 57 millioner kroner fra NOKAS-bygget som den gang lå midt i hjertet av Stavanger. Ransutstyr og utbytte ble oppbevart på loftet før det ble fraktet ut av byen.

Det lille huset har en prisantydning på 1,3 millioner kroner og den nye eieren må belage seg på å pusse opp de tre etasjene.

MÅ PUSSES OPP: Nedre Dalgate 41 må nok pusses opp både innvendig og utvendig. Foto: Huus Eiendomsmegling AS
MÅ PUSSES OPP: Nedre Dalgate 41 må nok pusses opp både innvendig og utvendig. Foto: Huus Eiendomsmegling AS Vis mer

Se annonsen og bilder på her.

Poserte for forsvareren

NOKAS-ranerne fikk et gjensyn med Nedre Dalgate i fjor. Da var det befaring under rettssaken og Metkel Betew poserte foran huset mens hans forsvarer Marius Dietrichson tok bilder.

Da Betew var inne i det forfalne huset vinket han og smilte stort ned til medfanger og publikum.

Det siste de så før de satte seg inn i politibilene var vinkende fjortiser som ropte på ranssjefen David Toska.

Solgte frekt maleri

Dette er ikke første gang noen av NOKAS-ranerne annonserer på Finn.no. I sommer dro Johnny Thendrup inn 15 000 kroner da han solgte det småfrekke maleriet sitt «Søster uten grenser»

Den gavmilde raneren donerte hele beløpet til Leger uten grenser.

KAN BLI DITT: For et år siden poserte Metkel Betew for sin forsvarer Marius Dietrichson foran den falleferdige rønna. Nå kan rønna bli din for 1,3 millioner kroner.
LIKE BLID: NOKAS-dømte Metkel Betew koste seg stort da retten var på befarin i Nedre Dalgate for ett år siden.