Lyst på en tunnel? Da kan denne bli din

Du trenger bare komme med et kreativt forslag til hva den kan brukes til.

GOD FANTASI? Har du et godt forslag til hva Holmestrandtunnelen kan brukes til når den nå stenges for trafikk, kan den bli din. Foto: Kjell Wold / Vegen og vi
GOD FANTASI? Har du et godt forslag til hva Holmestrandtunnelen kan brukes til når den nå stenges for trafikk, kan den bli din. Foto: Kjell Wold / Vegen og vi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kanskje ikke det du har tenkt til å bruke penger på rett før jul - eller kanskje noen gang - men skulle du ønske deg en tunnel, kan Holmestrandtunnelen i Vestfold nå bli din.

- Vi har fått nye, flotte firefelts-veier, og trenger ikke lenger tunnelen. I stedet for at den blir stående tom, åpner vi for forslag til hva den kan brukes til, sier fylkesrådmann Egil Johansen til Dagbladet.

Tunnelen er 1862 meter lang, 9 meter bred og 4,75 meter høy, ifølge Wikipedia.

*Hva ville du brukt tunnelen til? Diskuter i kommentarfeltet nederst i saken.

- Gal bruk av penger Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Dersom tunnelen, som sto ferdig i 1983, skulle fortsatt som i dag - med vanlig trafikkgjennomgang til og fra Holmestrand - måtte den ha gjennomgått vedlikehold til en prislapp på 135 millioner kroner.

Det er uaktuelt for fylkesrådmannen.

- Det ville vært gal bruk av penger. Derfor skal vi den 12. desember fremme et forslag om at noen tar over tunnelen. Vi åpner rett og slett for forslag til hva den kan brukes til, sier han.

Museum, idrettsanlegg eller skitunnel? Blant forslagene som har kommet inn tidligere, er å gjøre den om til et museum eller en skitunnel, ifølge Tønsbergs Blad.

- Det har også vært snakk om at kanskje idrettslag vil bruke den som treningsanlegg, sier Johansen til Dagbladet.

I samråd med Jernbaneverket og Holmestrand kommune vil fylkesrådmannen diskutere tunnelens skjebne.

- Gi bort gratis - Vil det bli aktuelt å gi den bort gratis, dersom ikke Holmestrand kommune vil ha den?

- Ja, det kan bli aktuelt å gi den bort for kroner null. Jeg forventer ikke å få store summer for den, uten at jeg vil gå mer inn på pengene, sier Johansen.

Det vil derimot koste en del å renovere tunnelen, slik at den blir forskriftsmessig i stand i forhold til EU-kravene for tunneler. 

- Har du selv noen forslag til hva tunnelen kan brukes til?

- Nei, det får noen andre finne ut av. Jeg registrerer, med et smil om munnen, de forslagene som har kommet inn under artikkelen, sier fylkesrådmannen om saken på tb.no.

Holmestrandtunnelen ble stengt for trafikk 2. januar i fjor, og ble overtatt av Jernbaneverket i to år i forbindelse med utbygging av ny jernbanetunnel og ny togstasjon, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer