BILLIGSALG: Den lille sicilianske byen Gangi har hus til salgs for bare åtte kroner - i håp om at utlendinger vil være med på å pusse opp og skape liv i byen. Foto: NTB Scanpix
BILLIGSALG: Den lille sicilianske byen Gangi har hus til salgs for bare åtte kroner - i håp om at utlendinger vil være med på å pusse opp og skape liv i byen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lyst på hus i Italia? Nå kan drømmen oppfylles for åtte kroner

Ja, det er en liten hake ved prisen...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange drømmer om et feriehus i utlandet. Nå kan den drømmen om en casa i Italia bli virkelighet for bare åtte kroner.

Tre småbyer i Italia sliter med fraflyttede og forlatte hus, som de helst skulle funnet nye eiere til.

Derfor er husene nå lagt ut på billigsalg, skriver Independent.

Åtte kroner Men med en pris på én euro - åtte norske kroner - så er det en liten hake ved kjøpet.

De fleste av husene er fra 1800 tallet, og trenger en god dose oppussing. Dermed må man regne med minst 200 000 kroner for å sette bygget man kjøper i stand, skriver avisa.

Hvis man kjøper noen av husene må man ut med et depositum på rundt 40 000 kroner - som blir tilbakebetalt når man har satt eiendommen i stand.

De tre småbyene er: Gangi på Sicilia, Carrega Ligure som ligger halvannen times kjøretur fra Genova og Lecce nei Marsi - som ligger én time og tre kvarter vest for Roma.

Kan få gratis Ordførerne på alle tre stedene frykter for at byene kan bli til spøkelsesbyer om de ikke får flere til å kjøpe og renovere hus i deres byer.

TIL SALGS: Ordføreren i Gangi, Giuseppe Ferrarello, kan lokke med hus fra kroner 0 til 800. Foto: NTB Scanpix
TIL SALGS: Ordføreren i Gangi, Giuseppe Ferrarello, kan lokke med hus fra kroner 0 til 800. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I byen Gangi på Scicilia kan man også få kjøpt hus til litt over 800 kroner som er i bedre stand, og enkelte hus gis også bort gratis.

Byen med rundt 7000 innbyggere har forsøkt å få solgt hus til en billig penge i flere år, men har nå fått større oppmerksomhet etter at en svensk megler som bor på Scicilia har hjulpet til med promoteringa.

- Innbyggerne i Gangi ønsker å tiltrekke seg utlendinger, som kan bringe nytt liv til byen, sier svenske Marie Wester til Telegraph.

- Det eneste negative jeg kan komme på er at byen ikke er ved kysten. Men det er en flott by fra middelalderen, som er ren og velholdt, og menneskene her er vennlig, sier Wester om den lille sicilianske byen.

TRENGER FOLK: Byen fra Middelalderen håper på å trekke til seg utlendinger som vil pusse opp casaene i byen. Foto: NTB Scanpix
TRENGER FOLK: Byen fra Middelalderen håper på å trekke til seg utlendinger som vil pusse opp casaene i byen. Foto: NTB Scanpix Vis mer