Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lysten på lam?

Nå kan du fjernadoptere et.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odelsjenta Anne-Karin Kleiven Rynning er ikke født bak en ost. Hun er sauebonde i tynnlufta under Klauekeipen 769 meter over havet og går nye veier for å få penger inn i gårdskassa.

- Myndighetene oppfordret oss til å tenke nytt og å prøve alt som kan gi oss en tillegssinntekt. I år har vi fått en sprø ide om å prøve noe vi kaller fjernadopsjon av lam, sier Rynning til Firdaposten.

Gården hennes er avlsgård for sau i Flora i Sogn og Fjordane. Når sauene nå har begynt å skvise ut krølltopper i et anseelig antall ønsker hun at andre skal ta del i gleden.

- Det går ut på at for eksempel en gutt eller jente i Florø eller andre steder kan leie eller adoptere ett eller flere lam fra våren til høsten. De får bilde av lammet, og lammene blir individuelt merket slik at man kan finne dem igjen i for eksempel Grytadalen til sommeren. Da kan fjellturen bli litt spesiell ved at man går tur for å finne sitt lam, sier Rynning til avisa.

- Det fine med det er at sauene beiter i et kjent og mye brukt turområde, og stort sett vet jeg hvem som beiter hvor.

PÅ LAMMELEIT: Fjernadopterer du lam kan du finne dem igjen på sommerbeite. Her ferierer sauer i Isterdalen i Romsdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media