Lystige Jens

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg var gjestetaler under Sosialdemokratenes landsmøte i Sverige i helga, og gjorde seg lystig om det norske medlemskapet i EØS. Hans inntrykk av ordningen var blant annet preget av at han som norsk finansminister møtte sammen med Liechtensteins og Islands, og i det selskapet var Norge en supermakt. Derfor bør Norge bli medlem av EU.

Vi er naturligvis enig med ham i at EU-medlemskap er langt bedre enn EØS-avtale, selv om vi da må oppgi vår rolle som supermakt. På den annen side må ikke Jens Stoltenberg i sin fortvilelse over utsiktene til igjen bare å være i kompaniskap med Liechtensteins og Islands ministere i møter med EU, glemme at det var en regjering han selv satt i som inngikk samarbeidsavtalen med EU. Vi syns heller ikke at Stoltenberg som partileder har vært noen kraftfull pådriver for å få til en annen ordning, nemlig medlemskap. Det skyldes kanskje de norske EU-holdningene som gjør at det er lettere å framføre lystigheter om Norges forhold til EU utenfor landets grenser enn innenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer