Lytt til Kabul

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Den afghanske overgangsregjeringen har kontroll i Kabul-regionen, mens regjeringens allierte holder ro i nesten hele resten av landet. Men når regjeringen i Kabul ber om stans i bombingen, sier USA nei. De fortsatte militære operasjonene er en trussel mot overgangsregjeringen. Det skyldes ikke bare at feilbombinger gjør det vanskelig for regjeringen. USA benytter seg av lokale krigsherrer i sin fortsatte jakt på restene av al-Qaida og Osama bin Laden. Noen av krigsherrene utnytter denne situasjonen til å utvide sin maktbase på bekostning av sine rivaler.
  • Det er viktig at USA lytter til Kabul-regjeringens ønsker. I motsatt fall kan de belønninger, og den økte makt krigsherrene har fått, føre til at der es støtte, og uttalte ønske, om en sterk regjering i Kabul ikke lenger er aktuell politikk. Det vil øke faren for fortsatt rivalisering, som igjen vil gjøre det umulig å styre landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer