Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lytt til kjæresten

Valentinsdagen er dagen for å gjenopplive kjærligheten. - Finn på noe koselig sammen og lytt til kjæresten din. Mange har fått en aha-opplevelse når de må lytte til partneren sin i sju minutter - sammenhengende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samlivsekspert Cathrine Søberg i Folkehelsa mener at å lytte er beste tips.

- Det er nøkkelen til god kommunikasjon, og ofte oppstår samlivsproblemer fordi parene ikke lenger kan snakke sammen, sier Søberg.

Søberg synes valentinsdagen er en ypperlig anledning til å finne tilbake til gløden i et parforhold. Et par trenger rett og slett mer tid sammen.

Samlivskurs

Flere og flere par går på samlivskurs i regi av Folkehelsa, og parene blir stadig yngre. Særlig har det blitt flere småbarnsforeldre i begynnelsen av 30-årene, og det er ikke uvanlig at det er mannen som tar initiativ til et kurs.

I en travel hverdag blekner parforholdet lett mellom barn og lange arbeidsdager. Resultatet er ofte et stadig dårligere parforhold.

- Det er viktig for et menneske å bli sett og lyttet til, påpeker Søberg.

I samlivskursene lærer Søberg parene å være kreative når konflikter skal løses.

- Paret må huske å fokusere på det positive når de snakker sammen. Dessuten: Konflikter skal ikke tas ut på soverommet, sier Søberg.

Valentin-tips

Søberg har seks gode råd som skal brukes i en travel hverdag. Valentinsdagen kan være dagen da du oppfyller alle seks ønskene på en gang:

  • Planlegg en spesiell overraskelse til partneren din minst en gang i uka.
  • Sett deg ned og lytt til partneren. Husk at du har to ører, men bare en munn!
  • Et samlivskurs kan hjelpe dere til å gjenoppdage hverandre.
  • Ta dere tid til et 20 sekunders kyss hver eneste dag, og kjenn etter hvor godt det er!
  • Sørg for små telefoner til hverandre i løpet av uka for å vise at du bryr deg.
  • Sett av litt tid til bare dere to - hver eneste dag.
DOBLET VALENTINSALG: Gro Seim (37) kjøpte valentinkort til sin utkårede i går. - Det blir spennende å seom jeg får noe tilbake, sier Gro. Libris Karl Johan melder om doblet salg av valentinkort og nærmest utsolgte korthyller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!