Lytt til Kjell Magne!

Streik i NRK kan føre til svarte skjermer under fotball-EM. Men, fortvil ikke. Kjell Magne Bondevik vil kommentere Norges kamper for radiokanalen P4. Den tidligere statsministeren hadde planlagt å følge Norge fra VIP-tribunen - men dette satte regjeringsskiftet en stopper for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg - som overhodet ikke er interessert i fotball - har «stukket av» med EM-billettene til den fotballgale Kjell Magne Bondevik. Nå må Bondevik stille som kommentator for å sikre tribuneplass.

Ga bort VIP

Da Bondevik ga fra seg regjeringsmakten, forsvant også muligheten til lukrative VIP-billetter til fotball-EM. Nå fikk Jens Stoltenberg forespørselen fra ambassaden i Haag. Stoltenberg har aldri lagt skjul på at hans fotballinteresse er begrenset. Men etter det Dagbladet forstår følte statsministeren at det også ville vært galt å utebli fra Norges EM-deltakelse. Stoltenberg og statssekretær Jonas G. Støre har sørget for å legge inn en politisk samtale med statsministeren i Nederland i forbindelse med Norge- Slovenia. Bondevik har sikret seg ved å videreutvikle sitt samarbeid med radio P4. Når EM starter, blir en ivrig Bondevik å finne med hodetelefoner og mikrofon i Nederland og Belgia .

- Måtte si ja

Alle regjeringsmedlemmene fikk tilbud om billetter til Norges EM-kamper, men bare Trond Giske grep muligheten av ren fotballgalskap. Øvrige blir med av andre grunner. Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim skal se en av kampene. Det er på grunn av mannen. - Jeg hadde ikke tort å komme hjem hvis jeg hadde takket nei, sier Orheim. Kulturminister Ellen Horn stiller også i klassen for «hensyn til husfreden». Foruten en sterkt forventning hjemmefra, påhviler det dessuten kulturministeren en plikt å stille opp som idrettsminister. To fotballgale outsidere har også presset seg inn. Det er statssekretær i Kulturdepartementet, Roger Ingebrigtsen og statssekretær i UD, Raymond Johansen.