Lyver for seg selv

Linn Skåber mener litt selvbedrag er godt for humøret.

CORONAPAUSE: - Kunstnere lever ikke for kriser, men når det først skjer, er det vi som skal være fortellerne, mener Linn Skåber som har gitt ut to bøker siden pandemien slo til. Her intervjues hun fra verandaen tidligere i år. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.
CORONAPAUSE: - Kunstnere lever ikke for kriser, men når det først skjer, er det vi som skal være fortellerne, mener Linn Skåber som har gitt ut to bøker siden pandemien slo til. Her intervjues hun fra verandaen tidligere i år. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Forfatter Linn Skåber selger bøker som hakka møkk, men for komikeren og skuespilleren Linn Skåber betyr corona en pause fra rampelyset. Hun vil ikke opptre uten levende publikum.

- Jeg har sagt nei, fordi jeg klarer det ikke. Jeg er så avhengig av den responsen siden jeg ofte synger, driver sketsjer og morsomme ting, sier Skåber i et intervju i podkasten «Rett På».

Hun sier hun ble livredd i starten av coronapandemien da hun så kolleger ty til nettet da publikum forsvant over natta. Hun fryktet at folk skulle se seg fornøyd med en dårlig erstatning.

- Jeg tenker jo av og til; åååh, må jeg i teatret? Men så skjer det noe med deg i møte med levende mennesker. Det er det som gir teaterformen magi.

Denne våren og sommeren har hun i stedet gitt ut bøker. Først corona-dagboka «30 dager i april», hvor kjente og ukjente nordmenn skriver dagbok om livet under coronakrisa. Nylig kom oppfølgeren til suksessboka «Til Ungdommen». Denne gangen skriver hun «Til de voksne», om overgangen til å bli eldre og gå inn i nye rom, uten nødvendigvis å vite hva som ligger på den andre siden av døra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer