Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lyver om hvor han var på et bestemt tidspunkt

Mann siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til 5. august.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var TV2 som meldte om den dramatiske utviklingen i Sigrid-saken i går kveld.

Dagbladet har fått bekreftet at en person er siktet i saken, men verken politiet, bistandsadvokat Harald Stabell eller familiens talsmann ønsker foreløpig å kommentere saken.
 
Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet at mannen ikke snakker sant om hvor han var på et bestemt tidspunkt. Dagbladet har ikke bekreftet hvilket tidspunkt dette dreier seg om.

Ingen er så langt siktet for å stå bak forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Ifølge VG gikk den nå siktede mannen til politiet med en observasjon av Sigrid, etter å ha hørt om saken i mediene. Avisen skriver at den siktede mannen er fra den savnede 16-åringens nærmiljø.

Politiet har gått gjennom observasjonen og i forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha foreholdt ham at den observasjonen han hadde meldt fra om ikke kunne stemme. Nå er han siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16-åringens forsvinning

Mannen ble i Gulating lagmannsrett i 2007 dømt for voldtekt.

Avhørt tidligere Mannen har tidligere vært inne til vitneavhør i forsvinningssaken. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ville i går kveld ikke bekrefte overfor TV2 at noen er siktet for falsk forklaring.

Hun avkreftet heller ikke dette.

- Vi vil ikke komme inn på det i dag. Vi må ta noen ting i vårt tempo, sa hun til TV2.

Politiet har fått over 2500 tips og det er utlovet en milliondusør i saken.

- Ingen kommentar Familiens bistandsadvokat Harald Stabell sa følgende til Dagbladet i går kveld:

- Jeg har ingen kommentar til TV2s oppslag.

Heller ikke familiens talsmann, Gjermund Eide, ønsket overfor Dagbladet å kommentere saken i går kveld.

Politiet uttalte tidligere i uka at de av taktiske grunner ikke ønsker å gå ut med alt de vet i etterforskningen. De ønsker ikke å gi gjerningspersoner som følger med i media noen hint, men politiinspektør Rohde har bekreftet at de ikke vet hvor, hvordan eller når hun ble tatt.

Funnene av Sigrids to blå, gjenknyttede Converse-sko, ene ankelsokk og hvite Iphone-telefon ved Østensjø Kanvas-barnehage er fremdeles et mysterium.

Politiet sier de har to alternative ruter de tror 16-åringen kan ha gått da hun gikk hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august.

Privatetterforsker og tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum uttalte torsdag i forrige uke at det kan være mange grunner til at politiet velger å holde tilbake opplysninger i en slik etterforskning.

- Kan forlede vitner - Det er alltid en risiko ved at opplysningene ikke er helt sikre, og derfor kan forlede vitner og andre. Det er også viktig å prøve å unngå medieoppslag som i ettertid viser seg å være et blindspor, sier han.

Grøttum nevner også muligheten for at en mulig gjerningsmann følger med.

- Jeg vet fra min egen tid i politiet at vi hadde store mengder opplysninger å forholde oss til i slike saker, og det er en krevende jobb å undersøke alle opplysningene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media