Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lyver om voldtektsbrev i hemmelig lydopptak fra fengselet

Finanskjendis snakket med Økokrim-etterforsker på cella, ble avslørt av skriftekspert og fingeravtrykk.

UVANLIG RETTSSAK: Aktor Geir Kavlie (i midten), hans bisitter fra Økokrim og bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen diskuterer i en pause i den  omfattende voldtektssaken mot en kjent forretningsmann i 40-åra. Saken avsluttes denne uka i Oslo tingrett. Foto: ESPEN RØST
UVANLIG RETTSSAK: Aktor Geir Kavlie (i midten), hans bisitter fra Økokrim og bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen diskuterer i en pause i den omfattende voldtektssaken mot en kjent forretningsmann i 40-åra. Saken avsluttes denne uka i Oslo tingrett. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I en samtale som ble tatt opp i skjul på cella til en kjent forretningsmann i et fengsel på Østlandet for snaue fem måneder siden, nekter han to ganger all befatning med en rekke private brev som nå er sentrale bevis i voldtektssaken mot ham.

Hevdet alt var forfalsket
«Det er noen som vil meg vondt», sier mannen i opptaket om det han framstiller som ukjente opphavsmenn bak brevene. I opptaket sier mannen også at kvinnene som har anmeldt ham er «spik, spenna gærne».

Samtidig opplyser den kjente investoren at han har hyret inn en kjent privatetterforsker og at han har brukt morens «siste penger» på å få skriftgranskere til å bekrefte at brevene er forfalsket.

Men i stedet fant Økokrim mannens fingeravtrykk på noen av brevene, viste med ekspertanalyser at håndskriften var hans, og fant originalene til printede brev på mannens beslaglagte pc.

- Vi har merket oss at han ikke har forklart sannheten om sentrale bevis i saken, og jeg vil kommentere betydningen av dette i min prosedyre, sier førstestatsadvokat Geir Kavli i Økokrim til Dagbladet.

Smuglet flere brev fra cella
Det tre minutter lange lydopptaket fra fengselet ble gjort av en spesialetterforsker fra Økokrim med skjult diktafon i mai i år, da politiet ransaket cella der forretningsmannen sitter varetektsfengslet.

Politiet hadde da avslørt brudd på brev- og besøksforbudet og siktet mannen for vitnepåvirkning, fordi han via mellommenn i fengselet smuglet ut tre nye «kjærlighetsbrev» til et av de påståtte ofrene i voldektssaken.

Økokrim etterforsker fremdeles et fjerde brev, som ifølge politiet ble sendt fra forretningsmannen til en ukjent mann som etterforskerne frykter har tilknytning til en straffesak.

«Skal aldri voldta deg igjen»
Den kjente investoren er tiltalt for flere voldtekter av to kvinner han har vært i forhold med. Han nekter for å ha begått seksuelle overgrep og hevder han er utsatt for en «vendetta» fra Økokrim og at det ligger pengekrangler og andre hevnmotiver bak kvinnenes anklager.

Bevisbrevene ble funnet under en Økokrim-razzia i en bolig i Oslo, da en politihund markerte ved en plastpose gjemt under madrassen i ei seng disponert av mannens ekskone.

I de unnskyldende brevene, hvorav ett er formet som et rødt hjerte, står det blant annet «jeg skal aldri voldta deg igjen» og lignende formuleringer  - noe politiet tolket som tilståeler av seksuelle overgrep mot kvinnen og kalte henne inn til avhør.

Der forklarte hun etter hvert i detalj om flere voldtekter, før også den andre ekssamboeren forklarte seg om lignende overgrep.

- Livredd for å miste henne
I Oslo tingrett har tiltalte nå innrømmet at han sto bak de omtalte brevene, men hevder at teksten til dels er diktert av kvinnen, at han overhodet ikke står inne for det i dag, og at han angrer sterkt på det han skrev i «blind forelskelse».

- Jeg var livredd for å miste kona mi om jeg ikke skrev det hun ba om. Jeg kokte sammen noe så det skulle se flott ut, sier tiltalte.

Bakgrunnen for løgnhistorien i fengselet hevder han var frykt for selve fengslingssituasjonen.

- Jeg var veldig nedfor og sliten, og ville ikke bli sendt til et annet, verre fengsel, uttalte han i retten i dag.

Økokrim-etterforskeren brukte opptaksutstyret uten at det var avtalt med påtalejurist i forkant, og forsvarsadvokatene har motsatt seg avspilling i retten. Innholdet i samtalen på cella er imidlertid ikke bestridt.

Tiltalte har over flere dager i retten avgitt en svært omfattende forklaring , der han knytter en rekke ulike økonomiske transaksjoner, bruk av rusmidler og konflikter i parforholdene til det han mener er helt feilaktige voldtektsanklager. Mannens forsvarsadvokater mener bevisene mot ham er svake.

Økokrim etterforsker også ulike deler av mannens forretningsdrift, og hovedpersonen ser politietatens første voldtektstiltale noensinne som en del av en kampanje mot ham.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte investoren har nå innrømmet at han skrev brev til et av de påståtte ofrene der voldtekt blir nevnt, men nekter for at det lå reelle seksuelle overgrep bak.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte investoren har nå innrømmet at han skrev brev til et av de påståtte ofrene der voldtekt blir nevnt, men nekter for at det lå reelle seksuelle overgrep bak. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling