Boris Johnson

- Lyver så det renner av ham

Storbritannias statsminister Boris Johnson innrømmet onsdag at han deltok på en hagefest i 10 Downing Street mens landet var nedstengt.

Pa Photos / NTB
Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var amper stemning i Parlamentet da Storbritannias statsminister Boris Johnson onsdag skulle svare for seg i ukas spørretime.

Anklagene har de siste dagene haglet etter at det mandag ble lekket en e-post som angivelig viser at Boris Johnsons rådgiver, Martin Reynolds, inviterte mer enn 100 kolleger til en hagefest i statsministerboligen 10 Downing Street i mai 2020.

- Vil beklage

Under denne perioden var Storbritannia midt i sin første nedstenging. Anonyme vitner hevder at statsminister Johnson og kona deltok på arrangementet.

På spørsmål rundt egne brudd på coronarestriksjonene innrømmer Johnson at han deltok på hagefesten, men hevder at han trodde det var et jobbarrangement. Videre forteller han at han va til stede 25 minutter, før han gikk inn for å arbide.

- Jeg vil beklage. Jeg vet at millioner av mennesker i dette landet har ofret mye de siste 18 månedene. Jeg vet at de ikke har kunnet leve livene sitt som de ønsker. Jeg forstår sinnet de har til meg og regjeringen jeg leder, når de tror at reglene ikke blir fulgt av de som lager reglene, innleder Johnson med.

Johnson ble virkelig grillet under onsdagens møte, slik britiske medier har spådd. I tillegg til kritiske spørsmål og anklager, høres det buing og latter fra flere i salen.

Anklages for løgn

- Det er støtende mot landets befolkning. Skal han nå gjøre det riktige, å tre av som statsminister, sier leder av det sosialdemokratiske partiet, Keir Starmer.

- «Det eneste spørsmålet er: Vil det britiske folk kaste han, vil hans eget parti gjøre det, eller vil han tre av?», legger Starmer til.

GIKK BRA: Storbritannias statsminister Boris Johnson vekker oppsikt etter denne spesielle talen. VIDEO: AP/SKYNEWS Vis mer

Han er ikke den eneste som mener at det er det riktige blant dem som er til stede.

- Jeg angrer på hvordan arrangementet ble håndtert. Jeg har, og vil fortsette, å beklage, sier Johnson.

Starmer viser ingen nåde under onsdagens spørretime og kontronterer statsministeren med hvorfor reglene ikke gjelder han.

- «Han lyver så det renner av ham», hevder Starmer i en uttalelse.

- Jeg aksepterer at vi skulle gjort ting annerledes den kvelden. Men Starmer burde vente til faktaene er etablert, før han uttaler seg, svarer Johnson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer