- Må aldri få jobbe med barn igjen

Med pavens velsignelse, fikk overgrepspresten fortsette i kirken i 30 år etter psykiaterens uttalelse.

HEVDER AT HAN KJENTE TIL OVERGREPENE: Paven, da erkebiskop Joseph Ratzinger, var med på å overflytte en prest mistenkt for overgrep til en annen kirkeprovins i 1980. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
HEVDER AT HAN KJENTE TIL OVERGREPENE: Paven, da erkebiskop Joseph Ratzinger, var med på å overflytte en prest mistenkt for overgrep til en annen kirkeprovins i 1980. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Pave Benedict XVI kjente til overgrepene som de geistlige sto bak i den katolske kirken i Tyskland, skriver det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel.

I sin tid som erkebiskop for München og Freising bispedømme, deltok han i behandlingen av minst én overgrepsskandale, ifølge magasinet.

Godkjente flyttingenPaven, da kjent som Joseph Ratzinger, styrte kirkeprovinsen fra 1977 til 1982.

1979 ble presten Peter Hullermann fra Essen anklaget for overgrep mot tre gutter.

15. januar 1980 deltok Ratzinger på et møte som skulle avgjøre kapellanens skjebne.Hullermann ba om å bli overflyttet til en annen kirkeprovins.

Ratzinger gikk med på å overføre kapellanen til München, mot at han begynte i terapi.

Så på seg selv som offeretBehandlingen viste seg derimot å være mislykket.

- Det virket som om han ikke ville eller greide å delta i behandlingen. Han hadde et alkoholproblem og overgrepene mot barna skjedde vanligvis da han var påvirket av alkohol, sier Werner Huth, psykiateren som hadde ansvaret for Hullermann på den tiden til The Sunday Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer