- Må åpne opp for mer bruk av sunt folkevett

Venstre-nestleder vil endre reglene i Nav-systemet.

VIL HA ENDRINGER: Venstre-nestleder Terje Breivik vil ha flere endringer i Nav-systemet slik at brukerne blir bedre ivaretatt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL HA ENDRINGER: Venstre-nestleder Terje Breivik vil ha flere endringer i Nav-systemet slik at brukerne blir bedre ivaretatt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Det er behov for å snu «Nav-pyramiden», mener nestleder Terje Breivik i Venstre. 

Det første som må gjøres i Nav er å styrke førstelinjetjenesten slik at den får reell myndighet til å avgjøre saker, fastslår han.

- Førstelinjetjenesten er i dag - med unntak av saker som er hjemlet i Soisaltjenesteloven - en service- og rettlederfunksjon uten kompetanse til å avgjøre selv enkle saker. De har heller ikke tilgang til å kommunisere direkte med vedkommende saksbehandlere i Nav Forvaltning som har eller skal avgjøre sakene som publikum ber om hjelp og veiledning til, sier han.

Utøve skjønn Ved å gi dem som jobber i førstelinjetenesten myndighet til selv å ta beslutninger, kan man spare frustrasjoner både hos publikum og dem som jobber i Nav, tror Breivik.

- Det kan også i mange tilfeller være mer effektivt enn dagens regler der saksbehandlingen blir mer og mer skjematisk og basert på skriftlig kommunikasjon, sier han.    

Breivik mener det må åpnes for «mer bruk av sunt folkevett» - flere individuelle tilpasninger.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer