Må bare se på at Krim blir annektert

På dette bildet går ukrainske soldater forbi de nye makthaverne på Krim, og de må bare se på de Russland-lojale soldatene som har den faktiske kontrollen.

HAR KONTROLL: Ukrainske soldater kan ikke annet enn å se på de russiske soldatene som har tatt over flyplassen i Simferopol. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HAR KONTROLL: Ukrainske soldater kan ikke annet enn å se på de russiske soldatene som har tatt over flyplassen i Simferopol. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIMFEROPOL/SEVASTOPOL (Dagbladet): - Nei, vi snakker ikke med dem, sier en av dem til Dagbladet. De Russland-lojale soldatene snakker ikke i det hele tatt med pressen.

Men til Dagbladets sjåfør sier en av dem i Dagbladets påhør at de er russiske, og at de er der for å holde vakt.

Krim skjelver Krim skjelver i dag. Stemningen er spent og nervøs, men den faktiske annekteringen av Krim er gjennomført, støttet av russiske soldater og et slags borgervern som i går kontrollerte gatene i Simveropol.

Litt seinere kommer meldingen om at overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen godkjente bruk av militærmakt på ukrainsk territorium, etter en forespørsel fra Russlands president Vladimir Putin.

Provokasjon Vedtaket i den russiske statsdumaen er en enorm provokasjon overfor Ukrainas nye myndigheter, EU og USA. Hva vedtaket betyr, er ikke godt å si. Det kan bety at det bare er en godkjennelse av det som har skjedd på Krim. Men hvis vedtaket innebærer at soldater skal brukes til militære operasjoner andre steder i Ukraina, vil det være en dramatisk opptrapping av konflikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer