Må betale 240 000 til Forsvaret

Her er forliket mellom Atle Karlsvik og staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik slutter i Forsvaret, som på sin side dropper den sivile saken mot ham. Dermed er punktum satt i Karlsvik-saken. Sivilsaken var berammet i Bergen tingrett med oppstart 15. april.

I formiddag offentliggjorde Forsvarsdepartementet forliksavtalen. Det innebærer at Karslvik slutter, men må betale tilbake 240 000 kroner. Han får betalt lønn fram til og med mars neste år, og får leie tjenesteboligen fram til sommeren 2011.

Beløpet på 240 000 kroner er langt lavere enn de de 800 000 kronene forsvaret i forkant av sivilsaken hevdet at Karslvik hadde urettmessig belastet forsvaret for.

Frifunnet

Karlsvik er frifunnet for anklager om grovt bedrager i både Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett. Anklagene dreide seg om reiseregninger på til sammen rundt 60.000 kroner. Riksadvokaten avgjorde nylig å ikke anke dommen fra lagmannsretten. 

12.30 i dag i Bergen vil Atle Karlsvik kommentere avtalen. Dagbladet.no følger saken.

Her er forliket

«Forliksavtale

SIVIL SAK: Atle Torbjørn Karlsvik, her med advokat Dag Steinfeld, har inngått en avtale med Forsvaret. Foto: SCANPIX
SIVIL SAK: Atle Torbjørn Karlsvik, her med advokat Dag Steinfeld, har inngått en avtale med Forsvaret. Foto: SCANPIX Vis mer

I sak for Bergen tingrett (sak 06-148549tvi-bbyr/04) har Staten/Forsvarsdepartementet og Atle T. Karlsvik inngått slikt forlik:

1. Atle T. Karlsvik, heretter kalt Arbeidstaker, har søkt Forsvarsdepartementet, heretter kalt Arbeidsgiver, om avskjed fra embetet som kontreadmiral i Sjøforsvaret. Arbeidsgiver har i henhold til vedlagte brev som inntas som en del av denne avtale, innvilget søknaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Arbeidstaker fratrer nevnte embete umiddelbart. Hans rett og plikt til å utføre arbeidsoppgaver for Arbeidsgiver opphører samtidig. Han oppebærer lønn (regulativlønn og faste tillegg) frem t.o.m. 31.mars 2009.

3. Arbeidstaker betaler til Arbeidsgiver NOK 240.000,- heretter kalt tilbakebetalings­beløpet. Tilbakebetalingsbeløpet forfaller til betaling innen 31. desember 2008.

4. Arbeidstaker beklager at han har krevd og mottatt midler som nevnt i pkt. 3.

5. Arbeidstaker får rett til fortsatt å leie sin nåværende tjenestebolig i tre år, frem til og med 30. juni 2011 på samme leiebetingelser, herunder leienivå (dog uten skatte­pliktig kompensasjon) og med tilsvarende adgang for utleier til å regulere leien som inntil nå har vært gjeldende i leieforholdet.

6. Partene har, bortsett fra det som fremgår av denne avtale og/eller preseptorisk lov ikke ytterligere krav mot hverandre i anledning denne saken.

7. Hver av partene bærer sine omkostninger ved sak 06-148549TVI-BBYR/04 for Bergen tingrett.

Må betale 240 000 til Forsvaret

8. Partene utarbeider felles prosesskrift til Bergen tingrett med påstand om at sak 06-148549TVI-BBYR/04 heves som forlikt. »