Må betale 600 000 kroner til voldsoffer

Seks års fengsel for vold utenfor Stavernfestivalen i fjor.

BLE LAM: Voldsofferet ved Stavernfestivalen i fjor, er lam etter brudd i ryggmargen. Her under rettssaken. Foto: Amanda Walnum, Dagbladet.
BLE LAM: Voldsofferet ved Stavernfestivalen i fjor, er lam etter brudd i ryggmargen. Her under rettssaken. Foto: Amanda Walnum, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann på 25 år er dømt til seks års fengsel for vold mot en 29-åring utenfor Stavernfestivalen i fjor sommer, melder NRK. Offeret ble lam etter hendelsen.

25-åringen er i Vestfold tingrett også dømt til å betale den skadde mannen 600 000 kroner i oppreisning, skriver Østlands-Posten.

«Den straffbare handling var svært grov, særlig den store kraft som ble brukt i sparkene», heter det i dommen.

Vitner og data

Den tiltalte har hele tiden nektet for å ha vært på stedet, men flere vitner pekte ham i retten ut som den som hoppet ut av en bil og gikk løs på 29-åringen.

Retten trekker fram vitnebeskrivelsene av en veltrent ung mann fra Midtøsten. I tillegg viser retten til bevis som utskrift fra bankkonto knyttet til Vipps som ble brukt av tiltalte i virksomhet med pirattaxi, samt trafikkdata på en telefon registrert på hans mor.

25-åringen har to uker på å anke dommen, som var enstemmig.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer