Må betale 90 mill. i arveavgift

LONDON (Dagbladet): Prins William (15) og prins Harry (13) må betale 90 millioner kroner i arveskatt etter at deres mor, prinsesse Diana, døde i august. Diana hadde ikke forandret testamente etter at hun ble skilt fra prins Charles, og det er denne forglemmelsen som nå fører til at de to små prinsene må betale en utrolig sum i arveavgift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Charles kunne på vegne av sine to sønner ha søkt retten om å få satt arveoppgjøret til siden, og isteden ha opprettet en stiftelse for sine to sønner.

Men i går ettermiddag ble det klart at prins Charles ikke vil gå til retten med arveskatten.

Ansatte Major

- Prins Charles ønsker ikke å gå til retten fordi det kan gi inntrykk av at kongehuset ikke ønsker å følge reglene. Derfor har han besluttet at arveoppgjøret skal gå sin gang, og skatten skal innbetales, opplyser Charles advokater i firmaet Farrer & Co.
Storbritannias tidligere statsminister John Major er nå blitt ansatt av kongefamilien for å ivareta de to småprinsenes interesser. Han var statsminister da prins Charles og prinsesse Diana ble skilt i 1996, og det er derfor han er hyret til jobben.

John Major møtte prins William og prins Harry for tre uker siden, og han er allerede i full virksomhet i sin nye jobb.

Det som har skapt skatteproblemene er prinsesse Dianas enorme økning av formue. Da hennes testamente ble satt opp hadde hun bare 12 millioner kroner i formue, men hun fikk nye 204 millioner kroner i skilsmisseoppgjøret.

Av denne grunn blir arveskatten regnet ut fra totalformuen som er hele 220 millioner kroner .

Ville ikke

I henhold til engelsk lov kunne prins Charles ha gått til retten med saken, og sannsynligvis vunnet fram med et mindre skattebeløp. Bakgrunnen for dette er at skilsmisseoppgjøret var beregnet som underhold for Diana fram til hun skulle fylle 85 år. Det er sedvane at disse pengene utbetales, men da må pengene settes i en stiftelse. Det er dette prins Charles har valgt ikke å gjøre.