Må betale årsavgift for stjålet bil

Bilen til Stavanger-mannen Magne Dreggevik ble stjålet 15. januar. Men staten vil ha årsavgiften sin likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulykke kommer sjelden alene. 15.januar ble bilen til pensjonist Magne Dreggevik stjålet, skriver Stavanger Aftenblad. Dreggevik meldte fra til lensmannen om tyveriet, og lensmannen så selv at garasjen var brutt opp og at Dreggeviks sertifikat lå i en grøft. Mazdaen har han ikke fått tilbake.

Men det hjelper lite når staten skal kreve inn årsavgift. Dreggevik skrev brev til Oslo og Akershus tolldistrikt da regningen kom og trodde at saken dermed var ute av verden.

Men bil eller ikke bil spiller liten rolle. I svarbrevet står det at det ikke finnes unntak fra årsavgiften for biler som er stjålet. Det betyr at Dreggevik skal betale årsavgift for de 15 dagene han hadde bilen, selv om den er stjålet. Dessuten må han betale tilleggsavgift fordi han har ventet med innbetalingen, skriver Stavanger Aftenblad.

Dreggevik og den lokale lensmannen er enige om at regelverket er dumt og at det bør finnes en løsning. Men slik ser det ikke ut. Resultatet er at lensmannen må tvangsinnkreve pengene fra den uheldige bileieren hvis han fremdeles nekter å betale.

I Oslo og Akershus tolldistrikt beklager avdelingssjef Roar Weltzien regelverket, men han insisterer likevel på at Dreggevik skal betale avgiften for en bil han beviselig ikke har. Regelverket sier at den som er registrert som eier av bilen 1. januar, må betale årsavgiften hvis ikke bilen vrakes innen midten av mars.