Må betale for utro tjener

Orkla Enskilda Securities må betale to kunder nesten 8 millioner kroner etter at en Orkla-mekler forledet dem i aksjemarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Tingrett dømte i dag Orkla Enskilda Securities til å betale to private investorer nesten 8 millioner kroner etter at en av Orklas meklere lurte dem til å investere i gråmarkedet med falsk informasjon.

Mekleren skal ha hatt fullmakt fra den ene saksøkeren til å investere i gråmarkedet uten å konsultere kunden først. Den andre saksøkeren skal ha gitt mekleren fullmakt til å investere etter å ha informert ham på forhånd.

Mekleren skal så ha brukt disse fullmaktene til å investere i bekjentes unoterte aksjer, men til en pris som ikke stemte med den relle verdien på aksjene.

Han skal blant annet ha solgt 67 000 aksjer i et selskap som ifølge ham selv var verdsatt til 30 millioner kroner, mens det på samme tid ble foretatt en emisjon som verdsatte selskapet til 9 millioner. Aksjene kunden da hadde handlet viste seg å være uomsettelige til den prisen han hadde blitt lurt til å betale.

Orkla Enskilda ble dømt til å betale de to kundene henholdsvis 7 066 361 kroner og 770 962 kroner, med renter påløpende fra 1999 på toppen. Retten fant at Orkla Enskilda var erstatningspliktige fordi de hadde arbeidsgiveransvaret for mekleren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer