Må betale husleie for barn som flytter

Selv om barnet er over 18 år og kan få bo gratis hjemme, tvinger Nav foreldre til å betale bidrag for barn som heller vil flytte ut.

FORELDRENE MÅ BETALE:  Et krav hos Nav tilsier at foreldre må betale husleie for sitt barn selv om de selv velger å flytte ut.(Foto: Morten Holm / Scanpix)
FORELDRENE MÅ BETALE: Et krav hos Nav tilsier at foreldre må betale husleie for sitt barn selv om de selv velger å flytte ut.(Foto: Morten Holm / Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo: Et par fra Vestlandet har fått et krav fra Nav på rundt 150.000 kroner for å dekke datterens husleie fram til hun er ferdig på videregående skole, skriver VG. Kravet må betales selv om den 18 år gamle datteren fortsetter på samme skole, og fortsatt kan bo gratis hos foreldrene.

Bodde gratis i kjelleren - Slik loven tolkes i dag, blir vi som foreldre utsatt for pengeutpressing av ungdommen vår, skriver foreldrene i en anke til Nav.

Frem til midten av oktober bodde datteren og hennes samboer gratis i kjelleren hos foreldrene.

- Vi var mot at de skulle flytte, siden de begge går på skole og ikke har noen inntekt, sier faren til VG.

Må betale datteren Datteren tok kontakt med Nav for å få foreldrene til å betale bidrag som skal dekke husleie og livsopphold. I desember fikk foreldrene beskjed fra Nav om at de må betale 8.112 kroner i måneden til datteren.

- Det er rart at hun kan gå til Nav for å kreve støtte av oss, når hun selv har valgt å flytte, sier moren.

En felles rett Men det viser seg at dette er en mulighet alle norske 18-åringer har. Ifølge barneloven fra 1981, sier reglene at barn under videregående utdanning har rett på bidrag også hvis de selv velger å flytte, så lenge de er i utdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer