Må betale seg fri fra tortur

Syriske innbyggere betaler opptil 300 000 kroner for å slippe fengsel og vold.

TATT: Assads sikkerhetsstyrker har styrt befolkningen med jernhånd. Her blir en av hans politimenn tatt til fange. Foto: AFP PHOTO/EMIN OZMEN/SABAH PRESS/NTB SCANPIX
TATT: Assads sikkerhetsstyrker har styrt befolkningen med jernhånd. Her blir en av hans politimenn tatt til fange. Foto: AFP PHOTO/EMIN OZMEN/SABAH PRESS/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tv-stasjonen Al Jazeera har snakket med en mann som sier han måtte ut med et beløp tilsvarende 300 000 kroner etter å ha sittet i flere torturkamre i Aleppo i en måned og fem dager. Han og andre medfanger ble flyttet i containere fra det ene forhørssenteret til det andre, for at omfanget av arrestasjoner ikke skulle bli kjent. Til slutt klarte familien hans å skrape sammen nok penger til å få ham fri, blant annet ved å selge huset.

Ikke uvanlig Flere innbyggere i Al-Bab, med ett hundre tusen innbyggere, sier at denne historien ikke er unik, tvert om. Mange mennesker over store deler av Syria lider samme skjebne. De blir arrestert og fengslet og må betale store beløp for å slippe løs. Mange er ikke engang mistenkt for å ha gjort noe som er forbudt i diktaturstaten Syria.

Flere innbyggere forteller også om en spesiell metode som ble benyttet i tida før hele Al-Bab falt i den syriske opprørshæren FSAs hender, i siste halvdel av juli.

«Fripass» En person kunne bli stanset på gata av sikkerhetspoliti og bli fortalt at han eller hun var mistenkt for undergravingsvirksomhet. Mot en godtgjørelse på rundt 6000 kroner kunne vedkommende få et papir som slo fast at her hadde man med en lojal Assad-tilhenger å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer