Må bevise at maten er hjemmelagd

Franske restauranter innfører «gryte-skilt» i menyen.

HJEMMELAGD:  En kokk resturant Le Mesturet i Paris demonstrerer et måltid sin kan merkes hjemmelagd (fait maison) i menyen. Fra tirsdag påla franske myndigheter restaurantene en ny regel for å berge det franske, kulinariske ryktet. Foto: MIGUEL MEDINA, AFP/NTB Scanpix.
HJEMMELAGD: En kokk resturant Le Mesturet i Paris demonstrerer et måltid sin kan merkes hjemmelagd (fait maison) i menyen. Fra tirsdag påla franske myndigheter restaurantene en ny regel for å berge det franske, kulinariske ryktet. Foto: MIGUEL MEDINA, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Fra 15. juli ble franske serveringssteder pålagt å vise hvilke retter som er lagt innenfor restaurantens fire vegger.

I et forsøk på å bevare landets kulinariske rykte, blir det pålagt for franske serveringssteder å markere hvilke retter i menyen som er «hjemmelagede».

Dette er for å tydeliggjøre for kundene hvilke retter som dermed er fraktet inn og varmet opp som hurtigmat, melder Reuters.

I en undersøkelse lagt fram i fjor, innrømmet 31 prosent av franske spisesteder at de hadde ferdiglagde retter på menyen.

Nå blir alle tvunget til å bruke det nye merket for hjemmelaget mat, som vil bestå av en gryte med en tak-aktig lokk.

Ordningen vil bli den første i sitt slag i Europa. Franske myndigheter håper den vil motivere franske spisesteder til å lage mer egen mat.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer