- Må bevise hvem som kjørte bilen

Om ikke må saken henlegges, sier jusprofessor.

Klepp 20130109
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina Johansen
Klepp 20130109 DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom politiet ikke klarer å si med sikkerhet hvem som satt bak rattet i bilen som kjørte på tolvåringen Olav Hovda sist fredag, må saken henlegges, mener jussprofessor.

- Politiet må bevise at en konkret person eller flere i samvirke har forvoldt en annens død ved uaktsomhet. Det er straffebudet. Det må bevises utover rimelig tvil at gjerningsinnholdet i straffebudet er oppfylt, sier jussprofessor Asbjørn Strandbakken ved Universitetet i Bergen til Stavanger Aftenblad.

Et ektepar på 43 og 42 år er siktet i saken i Klepp, men begge nekter for å ha kjørt bilen som politiet mener traff Olav Hovda da han var på rulleskitur med sin far fredag kveld i forrige uke.

Ifølge Strandbakken er det avgjørende at politiet klarer å bevise hvem av dem som eventuelt kjørte bilen, dersom politiet klarer å fastslå at det var deres Ford Focus som kjørte på tolvåringen.

Strandbakken viser til en straffesak fra Sverige som ble henlagt etter at politiet ikke klarte å bevise hvem av to mistenkte som hadde vært gjerningspersonen.

- Så lenge man ikke kan bevise hvem gjerningspersonen har vært, så må saken henlegges, sier Strandbakken og påpeker samtidig at saken fra Sverige var svært omdiskutert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.