- Må bevise hvem som kjørte bilen

Om ikke må saken henlegges, sier jusprofessor.

Klepp 20130109
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina Johansen
Klepp 20130109 DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom politiet ikke klarer å si med sikkerhet hvem som satt bak rattet i bilen som kjørte på tolvåringen Olav Hovda sist fredag, må saken henlegges, mener jussprofessor.

- Politiet må bevise at en konkret person eller flere i samvirke har forvoldt en annens død ved uaktsomhet. Det er straffebudet. Det må bevises utover rimelig tvil at gjerningsinnholdet i straffebudet er oppfylt, sier jussprofessor Asbjørn Strandbakken ved Universitetet i Bergen til Stavanger Aftenblad.

Et ektepar på 43 og 42 år er siktet i saken i Klepp, men begge nekter for å ha kjørt bilen som politiet mener traff Olav Hovda da han var på rulleskitur med sin far fredag kveld i forrige uke.

Ifølge Strandbakken er det avgjørende at politiet klarer å bevise hvem av dem som eventuelt kjørte bilen, dersom politiet klarer å fastslå at det var deres Ford Focus som kjørte på tolvåringen.

Strandbakken viser til en straffesak fra Sverige som ble henlagt etter at politiet ikke klarte å bevise hvem av to mistenkte som hadde vært gjerningspersonen.

- Så lenge man ikke kan bevise hvem gjerningspersonen har vært, så må saken henlegges, sier Strandbakken og påpeker samtidig at saken fra Sverige var svært omdiskutert.

(NTB)

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg. FOTO: PRIVAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer